DigiScreen

Začnu návratem do minulosti. V prosinci 2010 mne Pavlína Hublová dokopala k tomu, abych sesmolila svůj úplně první článek na blog. Tenkrát ještě na její iNápadník, což asi úplně první učitelský blog u nás.

Dnes si role otočíme.

Pavlína zkouší aplikace na serveru LaDigitale a své postřehy píše do skupiny Ta učí tak a ten zas takhle… S jejím svolením je zde budu průběžně zveřejňovat. A tím se Pavlína stává historicky prvním externím autorem na tomto webu.


Nedávno jsem hledala nějakou online nástěnku, kam bychom s žáky mohli nahrávat práce. Děkuji za rady, Digipad je skvělý.

Dnes jsem zkoumala další nástroje od stejného poskytovatele a jsem unešena!
Na https://ladigitale.dev/ najdete přehled všeho dalšího, např. online plochu (alternativa ke Classroomscreen), tvorbu flashcardswhiteboard, sdílení odkazů, tvorbu dokumentů, prezentací nebo tabulek, tvorbu myšlenkových map, komiksů, slovních mraků – vše se dá jednoduše sdílet přes QR kód nebo odkazem.


Ještě stále objevuji nástroje na LaDigitale . Dnes trochu podrobněji o Digiscreen (https://ladigitale.dev/digiscreen/).

Jedná se o plnohodnotnou náhradu za Classroomscreen. Ten ale při free verzi neumožňuje ukládat vytvořené plochy, což může být pro opakované používání (nebo přípravu předem) omezující. Digiscreen má vyřešeno tak, že si kdykoli můžete vytvořenou plochu stáhnout (ozubené kolečko – export), uložit pro budoucí potřebu, a kdykoli pak do prázdného Digiscreenu importovat (ozubené kolečko – import). Stažený soubor si můžete libovolně přejmenovat, pouze musíte ponechat příponu. Tím můžete předejít zmatku v přehledu stažených ploch.

Nástroje na ploše jsou opravdu rozmanité a kdo znáte Classroomscreen, tak najdete vše, kromě barevného odlišování QR kódů a jejich pojmenování (nahradila jsem barevnými textovými popisky).

Pomocí nastavení (ozubené kolečko) si můžete upravit nástroje, které se vám budou v nástrojové liště zobrazovat. Pokud si necháte všechny nástroje, budete muset lištu posouvat, abyste se dostali až na konec 😉

Za mě jednoznačně skvělý nástroj.

Digiscreen – příprava na ČJ4, procvičování určování vzorů rodu mužského. Importujete přes ozubené kolečko


Originální příspěvky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *