Jak dělali animované prezentace

A využili aplikaci PowToon. Tu mám na svém seznamu zajímavých udělátek už dlouho a teď přišel její čas. Navíc má možnost přihlášení přes účet na Googlu a ještě se dá přidat dá aplikaci na GoogleDisku a využít sdílení, takže ideální věc pro projekt „Leonardo a Michelangelo“. 

Takže jsme si v sedmičce dali hodinku sběru dat k tématům o obou velikánech, aniž jsem upřesnila aplikaci. Někde pracovali jednotlivci, někde dvojice, to jsem neřešila. Pak jsme se naučili s vlastní aplikací, to nám zabralo tak 20 minut, protože umí s prezentacemi, zkusili si video i vektorovou grafiku a vlastně je nic nemohlo překvapit. Zkusili krátký animovaný filmeček s libovolným textem i grafikou. Snad jen, že jsem musela připomínat ukládání, protože to se na GoogleDisku nemusí a je to silně návykové. A pak už tvořili ta správná témata a na závěr video uložili na svoje YouTube a poslali mi mail s odkazem a hotovo! Celý vzhled výsledku se hodně líbil a práce zaujala a elán do práce projevovali i ti, co jinak nepřetrhnou.

tady byly videa z YT
určitě nenechávejte takové práce na soukromých účtech žáků

 

Vlastní tvorbu asi není třeba moc popisovat, je velmi intuitivní a na YT je celá řada videi s podrobnými návody.

Ale při práci jsme se přesto dost a dost potrápili a hodně mne to mrzelo. Na vině byla asi naše školní síť, respektive firewall. Přihlášení  do GoogleApps a běžné služby jsou zcela bez problémů a používáme je zcela běžně, ale jakmile využijeme některou, ale jen některou, doinstalovanou aplikaci, tak se občas dějí neuvěřitelné věci. Prostě se mění přihlášení a nikdo netuší na jakém účtu právě pracuje. Sice jsme dodatečně ještě provedli registraci na  účty s osobními maily, čímž jsme přišli o výhodu sdílení, ale stejně jsme si moc nepomohli a situace s přihlášením se opakovala a objevovalo se přihlášení na školní účet, ale některým vše běželo OK. Prostě docela zmatek, který neumím vyřešit. Ještě jsme objevili zádrhel u sdílených prací, exportovat na YT mohl jen majitel, ti s právy pro úpravu měli export nedostupný.

Takže většinu práce nakonec dělali doma, kde vše bylo naprosto v pořádku. Snad u vás vše poběží bez potíží, ten výsledek za to stojí.

Komentáře jsou vypnuty.