Prezentace Haiku Deck

V poslední době prezentace moc nevytvářím, ale hodně se mi líbí aplikace HaikuDeck na iPadu. Jejím heslem je, že obrázek je za 1000 slov.

I když nemáte iPad, tak na adrese http://www.haikudeck.com/ si můžete zatím prohlédnout alespoň galerii, ale těšte se, autoři již ohlašují webovou verzi.  Jako klad hodnotím, že vlastní prezentace lze  prohlížet v internetovém prohlížeči. Dokonce je lze i stáhnout ve formátu pptx nebo pdf  (z tabletu lze stáhnout i prezentaci do Keynote).  Také podporuje jednoduché sdílení na různé sociální sítě, ale i na Slideshare, a připravené je i vkládání do vlastních stránek.

Haiku na webu

Vlastní tvorba tedy zatím probíhá pouze na tabletu, a protože zkušenosti s tvorbou prezentací máte, tak pro vás bude zcela jasná. Hlavní jsou stránky s fotografiemi, které vyhledává sama aplikace a přímo do snímku i vkládá informace o licenci, takže vám ušetří spoustu starostí a práce. Jediný zádrhel je jako obvykle v češtině, je třeba dobře volit předlohu, aby texty byly dobře čitelné.

Domnívám se, že slidy s minimem textu a vhodně zvolenými obrázky jsou zajímavé a „obvyklé“ s odrážkami spíše prezentaci kazí. Ale bohužel, to nejde vždy.

Komentáře jsou vypnuty.