Active Textbook

Pokud letos plánujete nějakou online učebnice, pak by se vám ActiveTextbook mohl líbit.

Základem je připravený text v pdf formátu, který uploadujete a do kterého doplňujete fotky, videa, soubory, odkazy nebo rovnou celé testy. Připravených textů ve formátu pdf určitě máte spoustu a navíc není problém do něj převést prakticky cokoli. Své učebnice pak můžete třídit do kurzů, a samozřejmostí je i sdílení, i když jen odkazem  https://activetextbook.com/active_textbooks/615.

Vytváření je intuitivní a jednoduché. Velmi pěkné je i vytváření jednoduchých testů, které se stávají součástí učebnice.



Stejně jednoduchá je i vlastní prezentace, kde lze využívat i vepisování, gumování a vytváření záložek. Pokud poznámky vepíše autor, tak se zobrazí i ostatním, ale to co si vepíše žák, ostatní nevidí. Úpravy, komentáře a učitelské vepisování se však nezobrazuje automaticky, je třeba soubor znovu načíst.  Na druhou stranu velmi příjemná je možnost využívat takto připravené materiály v prohlížeči na jakékoli platformě, stejně ho pustíte ve Windows, na iOs či Androidu. Co ještě postrádám, je nějaká možnost vložit sešit do vlastní stránky, i když sdílení odkazem je dostatečné, protože nejvíce využívaný bude určitě fullscreen.

Pro tvorbu materiálů se musíte přihlásit a vybrat si typ účtu. Free varianta má omezení na 50 MB a 500 stránek pdf a vaše materiály budou vždy veřejně dostupné. Pokud byste chtěli mít v kurzech zapsané žáky, tak jim můžete poslat mailem pozvání do kurzu, ale všichni se musí registrovat. Ale na druhou stranu pak budete vidět výsledky jejich testů a oni získají jednodušší přístup k materiálům v kurzu, bez registrace materiály sdílené odkazem pouze uvidí a pracují jako hosté.

Active Textbook by mohl být cestou k využívání stejných materiálů na různém hardwaru, třeba i vlastním žákovském.

Administrace

Přehled kurzů     Přehled textbooků     Přehled výsledků testů

Komentáře jsou vypnuty.