Jak dělali cvičení v LearningApps

LearningApps.org je poměrně známá stránka, sama ji využívám zhruba jen rok a jsem s ní spokojená. Funguje na PC i tabletech a dobře jí lze využít i na interaktivní tabuli. Také tvorba je velmi snadná a intuitivní.


 

Často si cvičení tvořím sama, ale stejně snadno cvičení tvoří i žáci. Lze využít jejich vlastní tvorbu, práci s učebnicí,.. – vše závisí na jejich zájmu a znalostech. Pro žákovskou tvorbu mám připravený jiný účet – bez problémů se na něj přihlásí celá třída najednou a nijak to při práci nepřekáží. Ale po kontrole si raději lepší práce „zkopíruji“ na svůj vlastní účet.

Naposled jsem využila v „méně nadané třídě“ pracovní listy z https://www.math-drills.com/ – vytiskla jsem stránky s řešením a třída je jen opsala. Bylo to rychlé a snadné – i s vysvětlením práce tak 15 minut. Deváťáci tak aspoň vytvořili jednotlivá cvičení pro nižší ročníky, sama jsem pak vše shrnula do cvičení Matrix a tak mám pouštění všech aplikací z jedné adresy.

https://learningapps.org/user/zakovsky?displayfolder=579677

Tahle žákovská práce není o žádných kvalitních výsledcích – jen prosté konstatování skutečnosti, k čemu se lze také uchýlit, když je nouze nejvyšší.

Komentáře jsou vypnuty.