Třídění kartiček v Desmos

Desmos opět rozšířil výběr aktivit. Už jsem tu psala o detektoru lži i dalších aktivitách. Tentokrát přibyly „skluzavky“ – Marbleslides, vysloveně určené pro funkce, a pak třídění kartiček, které se dá široce využít.

Třídění kartiček si musíte povolit ve svém účtu v záložce Labs, protože je ve stavu experimentu (k 14.10.2016). Pak se vám objeví v nabídce při tvorbě aktivit a už jen vkládáte jejich obsah – texty, grafy, obrázky,… a na závěr v Edit answer key připravíte správné řešení. Snadné a jednoduché.

Žáci se na stránce https://student.desmos.com/ přihlásí kódem třídy. Na stránce s aktivitou prostě kartičky přetahují do skupin. Učitel opět vidí práci všech žáků, včetně kontroly správnosti. Samozřejmostí je i souhrn nejčastějších chyb ve třídě. Pěkná je možnost využít „fake name“ u seznamu žáků.  Máme tak možnost rozebrat se třídou veřejně chyby, bez nutnosti zveřejňovat jména.

Výhodou je i to, že do třídy se kódem jde přihlásit kdykoli, takže může sloužit i jako aktivita na doma. A jednoznačné přihlášení pomocí školního GAFE účtu, to už je jen třešinka na dortu.

Řada aktivit je už připravená, stačí jen použít. Pokud je problém angličtina, tak stačí vytvořit svou kopii pomocí Duplicate a přeložit si ji. Tříděný přehled aktivit najdete i na stránce https://sites.google.com/site/desmosbank/

Třídění kartiček nemusí být jen o funkcích. Ten přehled činnosti žáků za to stojí!

 

 

Komentáře jsou vypnuty.