Desmos a aktivity

Na stránkách Desmos není jen detektor lži, ale i nástroj na tvorbu aktivit.

Postup je velmi podobný, vytvoří se vlastní aktivita, pak se spustí nová „session“ a ta se žákům zpřístupní kódem. Ve vlastní aktivitě mohou být  textové otázky doprovázené obrázkem, tvorba grafu nebo pouze nějaký text s obrázkem, kde se odpověď nepožaduje – třeba výklad.

Žáci si aktivitu splní buď hodině, nebo třeba za domácí úkol – stačí vytvořit „session“ a ta je přístupná libovolně dlouho. Skvělý je ovšem přehled výsledků. U každého žáka je vidět, kolik z aktivity splnil a zda si stránku vůbec otevřel. U každé otázky s tvorbou grafu, lze zobrazit každého žáka zvlášť nebo všechny grafy najednou – overlay. Velmi rychle tak získáme přehled o situaci ve třídě.

Teď ještě, aby bylo možné používat tužku a grafy kreslit tak, jak je to v ukázkových aktivitách a bude to prakticcky dokonalé.

3 Komentářů

  1. Kateřina Šmídová

    Zase jste mě dostala. Už jsem si připravila malou aktivitu na logaritmickou funkci, dostanou ji za domácí úkol. Ale víte, na co pořád nemůžu přijít? Jak zařídit, aby v grafu nebyla vidět rovnice funkce. Jako je to třeba tady :https://teacher.desmos.com/activitybuilder/custom/56036c6c6f26469f23250fb5

    • Taky jsem se trošku trápila, ale prostě ji dejte na 20 řádek. Tam se většinou už nikdo nepodívá 🙂 V příkladech je taky daleko a ještě vkládané do poznámky.
      V těch jejich příkladech mají i další vychytávky – třeba grafy kreslené rukou. Snad to časem pustí i pro běžnou tvorbu.

    • Kateřina Šmídová

      Nojo, díky, to jsou věci …..

Komentáře jsou vypnuty.