Aplikace ve Windows 8.1

Vcelku dovedu používat aplikace na iPadu, něco zvládám i na Androidu, tak teď došlo i na Windows. Tedy počítač s Windows používám běžně, ale podívala jsem se trošku víc na Windows Store  a aplikace v něm. Probírala jsem ho a hledala typy aplikací, o kterých vím, že jsou užitečné, a které po tříletém dennodenním používání iPadu jsou pro mne takové „must have“. Zajímalo mne, zda bych tablet mohla vybavit podobně (aplikace jsem zkoušela na NB s W8.1)

Příkladem takové „must have“ aplikace je pro mne CamScanner. Ten existuje pro iOS i Android, dokonce i WindowsPhone, ale pro tablet s Windows 8.1 není. Myslím, že pro učitele i žáky je podobná aplikace skoro nezbytností, ale nenašla jsem vůbec žádnou podobnou. A to pokládám za velké mínus. Aktualizace: existuje HP Scan and Capture

Další šikovná aplikace, kterou lze využít na všech systémech je Skitch. To je určitě dobrá zpráva. Přes Evernote je možné sdílet anotace i mezi různými systémy, ale verze pro Windows je rozhodně nejméně vybavená, ale funguje a je použitelná.

V hodině často využívám i anotaci pdf souborů. Moje oblíbená aplikace v iOS je pdf-notes, ale existuje i spousta jiných, a často bezplatných. Dala jsem si hodně práce, abych vůbec něco bezplatného našla, nakonec jsem objevila aplikaci MetaMoji Note Lite, která má verze i pro iOS i pro Android. Tahle aplikace mi přijde docela použitelná, i když je pouze Lite a pro některé další funkce je třeba dokoupit plnou verzi. MetaMoji je určen především na psaní poznámek a vzhledem k ostatním aplikacím, vypadá velmi slušně. Aktualizace: další možnost je Xodo

Raději se nebudu ani zmiňovat o myšlenkových mapách, tam je to vysloveně bída s nouzí. Free aplikace jsou opravdu velmi bídné. Podobné je to s učitelskými (prezence, odznaky,…). Je jich velmi málo a pokud existují, tak mají velmi málo funkcí. Příkladem může být třeba Teacher Kit, kdy aplikace pro Windows je jen chudým příbuzným ostatních.

A podobně bych mohla pokračovat dál a dál. Pouze aplikacemi ze Storu bych tablet rozhodně nevybavila tak dobře a s takovým výběrem jako jinde. Řada aplikací mi přišla velmi slabých a zbytečných, některé typy jsem nenašla vůbec nebo docela draze placené, alespoň proti AppStoru. A to jsem hledala jen široce použitelné aplikace, nehledala jsem třeba věci do matematiky. Prostě, proti GooglePlay nebo AppStore je to dost smutný pohled.

Pokud jste vybavovali tablet s Windows 8.1. aplikacemi ze Store, docela by mne zajímal váš názor a vaše zkušenosti. Pokud napíšete do komentářů, budu velmi ráda.

 

 

 

Komentáře jsou vypnuty.