Jamboard už nepotřebuju

Zanikající Jamboard jsem zkusila nahradit Figma, ale nebylo to ono. Jako další možný nástroj byla na řadě prezentace v Canvě.

A fungovala tak, jak jsem si představovala!

Moje oblíbené využití Jamboardu pro skupinovou práci jsem překlopila prakticky 1:1. Na jednotlivé snímky jsem připravila zadání a vše zamkla (velké plus proti Jamboardu). Žáci využili nástroj Kreslení na dopisování řešení.

Pokud by bylo málo místa, tak lze každý snímek rozbalit na nekonečnou bílou tabuli a to je další plus. Tohle rozšíření na tabuli lze využít jen u prezentace.

Celá třída pracovala v jednom dokumentu a dvojice na jednotlivých stránkách, proto jsem sdílení řešila jednoduše odkazem. Po skončení práce jsem změnila Může upravovat na Může komentovat.

Kontrolovat a opravovat můžu během práce i po jejím skončení, na PC i na tabletu. Žáci pracovali na Chromebooku se stylusem, většinou ho měli přetočený jako tablet, moje opravy byly na iPadu.

Měla jsem obavy z většího množství kreseb, ale vůbec žádný problém se nekonal. Myslím, že většina obvyklých použití Jamboardu jde v prezentacích v Canvě vyřešit (dokreslování a dopisování, přesouvání lístečků, vkládání obrázků,…). Pokud bych chtěla samostatné práce pro každého, tak je možné zadání sdílet jako šablonu a žáci práci odevzdají do Google učebny/Teams.

Takže už nehledám další náhradu. Za sebe mám vyřešeno!

Komentář

  1. Děkuji za tip. Jen je potřeba, aby se děti (popř. účastníci webináře) zaregistrovali.

Komentáře jsou vypnuty.