Mobily a my na ČT1

K mému překvapení mne kontaktovala první týden školního roku Česká televize se žádostí o natočení reportáže o mobilech v hodině. Našli si mne prý na webu, takže asi na této adrese. Nejdřív jsem odmítla, pak jsem vyměkla a souhlasila. Přemluvila mne stopáž reportáže – cca 1,5 minuty. A pak zvědavost něco takového zažít na vlastní kůži – mou i mých žáků.

Přání TV byla normální hodina s ukázkou práce na mobilu a hlavně něco jiného než kalkulačka. Tak jsem si trošku přehodila učivo a, jako většinu hodin v záři, jsme opakovali. Zvolila jsem geometrii, takže jsme využili aplikaci nahrazující tabulky, které se přes prázdniny zcela vykouřily z hlavy, pak moje oblíbené QR kódy na kontrolu výsledků a nakonec zpětnou vazbu přes formulář na GoogleApps. Hlavně proto, aby  bylo co točit. Oba pánové byli v hodině velmi příjemní a nenápadní, moji žáci se chovali přímo excelentně – přirozeně a klidně – a hodinové natáčení proběhlo v úplném klidu. Něco jsem povídala já, něco povídalo žactvo a výsledek můžete posoudit sami.

ct

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/

Z našeho povídání zazněl opravdu jen malý kousek a udělat si přesný obrázek o celé hodině asi dost dobře nejde. Fakt je, že mobil nedržíme v ruce každou hodinu a už vůbec ne 45 minut v celku. A opravdu vzorečky jen tupě neopisujeme z mobilu, ale to byla zase reportáž o něčem jiném a na hodně dlouho.

Nicméně jsem spokojena, hlavně kvůli svým osmákům, kteří se chovají a vypadají skvělé a rozumně. Kéž jim to vydrží! A snad  jsem trošku udělala dobrou reklamu škole, a třeba trošku otevřela oči i kolegům, i když tomu nijak moc nevěřím.

 

Komentáře jsou vypnuty.