Jak dělali videoklip

AI je fakt velké téma a možnosti využití je nepřeberně. V poslední době je i oblíbenou aplikací Suno.com a tvorba vlastních písniček. Tak jsme si to vyzkoušeli.

Osmáci nejdřív vyzkoušeli tvorbu textů v některém AI generátoru – především obvyklé free zdroje https://www.codebreakeredu.com/chat/ a https://deeply.cz/chat-gpt/, někde asi byl ve hře i nějaký další generátor. Po vygenerování ještě mohli/měli text upravit, doladit, ale udělalo to jen minimum žáků.

Pak přišelo ke slovu https://suno.com/ a vytvoření hudby ke slovům (podrobné informace najdete na https://www.tybrdo.cz/). Díky různým promptům lze skladbu docela vytvořit podle vlastních požadavků, ale bohužel tahle možnost zůstávala většinou nevyužita.

Ta jednoduchost automatické tvorby zcela převálcovala tvorbu vlastní, do které je třeba vložit kus práce a přemýšlení.

Nakonec si vybranou skladbu stáhli, nahráli do Canva a k hudbě připravili vlastní klip. Hezky ručně!

Bavili jsme se předem o délce klipů, o možnostech prostředí Canva, o dalších zdrojích a pak už to bylo jen na nich. Využili řadu dalších nástrojů s AI, ale tak nějak mimochodem (odstraňování pozadí, synchronizace s rytmem,…) a ani si toho nijak moc nevšímali. Hlavně pracovali sami podle svých nápadů a představ.

Klipy daly práce opravdu hodně a nedala se AI nahradit. Kupodivu to vůbec nevadilo.

Vznikla velmi rozdílná dílka. Některá se mi líbí víc, některá míň, ale musím všechny ocenit za odvedenou práci. Podívejte sami na několik ukázek.

PS. Určitě by klipy mohly být delší a šly by různě vyšperkovat, ale čas byl náš nepřítel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *