Jak točili videa

V rámci hodin občanské výchovy, dějepisu a informatiky jsme v 7. ročníku zrealizovali natáčení videí o jednotlivých uměleckých stylech.

V první části si žáci ve skupinách připravili podklady, texty a fotografie a scénář videa. To vše v prostředí sdílených dokumentů  GoogleApps, což už považují za úplnou samozřejmost.

V druhé části jsme si velmi rychle vyzkoušeli práci s aplikacemi GreenScreen by  Do Ink a iMovie.  Z každé skupiny vybrali jednoho kameramana a s těmi jsme vyzkoušeli natáčení před zeleným pozadím. Práci s iMovie si vyzkoušela zhruba polovina třídy, když druhá polovina byla na soutěži mimo školu.

A poslední část bylo vlastní natáčení před zeleným pozadím  a střih videa v iMovie. Natáčení bylo nejdelší část, protože jednotlivé skupiny se musí vystřídat před jediným zeleným froté ručníkem u mne v kabinetě, ale výsledky, které vznikly a vznikají, snad stojí za to. A když si uvědomím, že hodinu před natáčením holky nevěděly nic ani o iMovie, ani GreenScreen a ještě jsme neměli na poměrně dlouhé natáčení stativ, tak vše dopadlo perfektně.

U mne teda za jedna mají.

Komentáře jsou vypnuty.