Zlomky na iPadu

V sedmé třídě jsme probírali zlomky, zatím po sčítání a odčítání. Tak je tu krátký, velmi subjektivní, výběr aplikací, které jsme využili pro práci ve třídě. Jen připomínám, že pracujeme s jedním tabletem, takže tu jsou aplikace (podle mne) vhodné pro práci s celou třídou a vynechávám také všechny kalkulačky na zlomky.

mzl.diinsxja.175x175-75[1]

4 Dice

Úkolem je z vržených kostek sestavit příklad se zadaným výsledkem. Perfektní věc na utvrzení znalostí. Stahujte na https://itunes.apple.com/

mzl.lttkskry.175x175-75[1]

>=< Fractions

Od stejného výrobce a na stejném principu  je i aplikace na procvičování porovnávání zlomků, kde se musí trošku myslet – https://itunes.apple.com/

mzl.krqpumtf.175x175-75[1]

Chicken Coop Fractions Game

Aplikace, která vždycky zvedla náladu je ke stažení na https://itunes.apple.com. Je určena na procvičování odhadu zlomku, převodu na desetinné číslo apod. A aby nepracoval jen jeden žák, tak ostatní měli připravené proužky papíru – osy a odhadovali také, i když jen ukazováním tužkou.

mzl.dcwlhssr.175x175-75[1]

iFractions

Na https://itunes.apple.com/ najdete i iFractions, ve kterém lze dobře demonstrovat algoritmy na sčítání i odečítání. Aplikaci lze kombinovat se zápisem do sešitu pro ostatní žáky.

mzl.ozacscuh.175x175-75[1]

Oh no Fractions!

Aplikace určená „jen“ k porovnávání zlomků, ale jednoduchá, elegantní a účelná – https://itunes.apple.com/


A ještě něco učitelských pomůcek pro výklad

mzl.igcvvwtu.175x175-75[1]

K12 Equivalence Tiles

Vlastně zlomková zeď doplněná i o převody na desetinná čísla a později ještě využijeme i procenta – https://itunes.apple.com/. Stejná aplikace je i pro Android.

mzm.psqscbmo.175x175-75[1]

Basic Fraction

Aplikace je určitě šikovná i pro individuální práci, ale stejně dobře může sloužit i jako zásobník příkladů, třeba na rozehřátí na začátku hodiny – https://itunes.apple.com/

mzm.sddznppt.175x175-75[1]

Teaching Table

Znovu připomenu Teaching Table http://www.teachingtableapp.com/ pro tvorbu  interaktivních příprav do hodin, kde najdete nástroje přímo pro zlomky.

Komentář

  1. Zpětné uporoznění:Zlomky na iPadu – Co jsem vyzkoušela

Komentáře jsou vypnuty.