Google Cultural Institute

Už chvíli mám v kruzích na G+ i Google Cultural Institute a vždy se ráda podívám na novinky, které se objeví v příspěvcích a odkazují na jejich web http://www.google.com/culturalinstitute/.

Nepochybuji, že znáte ArtProjekt, který je také součástí. Zde si můžete prohlížet umělecká díla se sbírek řady světových muzei v opravdu velkém rozlišení. Díla se dají  také různě filtrovat, třeba podle jména umělce apod.  Dále do projektu patří World Wonder, kde se fotografie spojují s mapami a StreetView.  A poslední částí jsou Historické okamžiky, které na kolekcích fotografií a videí se sbírek různých institucí ilustrují dějiny. Na ně navazují další kolekce, jako třeba Příběhy holocaustu apod. I zde lze různým způsobem filtrovat a vyhledávat. Řada galerií je dokonce v češtině.

Co je velmi zajímavé, je možnost vytvářet galerie vlastní. V existujících  galeriích ve všech projektech stačí označovat položky pluskem a přidávat tak do oblíbených, a pak vlastně na dvě kliknutí přes Moje galerie vytvoříte  galerii vlastní z uložených položek. Pokud si chcete vyhrát, tak můžete přidávat svoje „příběhy“ či odkazy na videa na YT. Pak stačí pouze vytvořit veřejnou galerii, a už můžete ji prezentovat i ostatním.  Sdílet můžete na sociální sítě nebo mailem.  Nebo odkazem http://www.google.com/culturalinstitute/. Do galerií nemůžete přidávat svoje fotografie, ale na konci galerie máte uvedeny i všechny zdroje, které jste využili.

Možné využití ve výuce je určitě velmi široké, dějepis a zeměpis se přímo nabízí.  Koneckonců, o využití ve vzdělávání se můžete dočíst na http://www.google.com/culturalinstitute/about/#education

Komentáře jsou vypnuty.