Znáte vědecký žurnál od Googlu?

Objevila jsem ho docela nedávno a přijde mi naprosto úžasný.

Začněte na stránce https://sciencejournal.withgoogle.com/ a stáhněte si aplikaci do vašeho mobilního zařízení.

Na tabletu či mobilu lze aplikaci využívat s Google účtem (experimenty se ukládají na Google Disk a dá se pracovat na více zařízeních) nebo stačí i bez něj, pak nic nikam nesdílíte.

Budete pracovat v prostředí podobném Google Classroom, jen místo kurzů si sami žáci budou zakládat své vědecké experimenty. Do nich budou vkládat textové poznámky, obrázky a dá se rovnou fotit.

Ale to nejlepší je spojeno s využíváním senzorů – buď vestavěných nebo i některých připojených přes bluetooth. Stačí vybrat senzor a červeným tlačítkem spustit nahrávání a vše se zaznamená do experimentu. Každé měření se dá ještě třeba okomentovat, oříznout apod. Pokud chcete můžete nastavit třeba zvukové upozornění na určité hodnoty a pod.

Vědecký žurnál je jako stvořený třeba na laboratorky do fyziky či chemie, ale stejně dobře by s ním šlo dělat i pozorování venku. A když potřebujete nějaký nápad, tak se podívejte na webu do sekce Experiments, kde je pár nápadů nachystaných.

Ukázku měření v chemii najdete ve videu od Science Buddies

Upozornění – na školním účtu Vědecký žurnál musí administrátor povolit

3 Komentářů

  1. Martin Slavík

    Neuvěřitelné, naprostá fantazie. Díky za tip. Už se těším, až to přidáme do laborek.

  2. Martin Slavík

    Za vyzkoušení také stojí https://phyphox.org/ s ještě pokročilejšími možnostmi, ale to už je spíš pro SŠ a výše.

    • Znám ho 🙂 Na aplikaci od Googlu se mi právě líbí ta jednoduchost použití i pro děti a prostředí, kde „měřím, dokumentuji a zapisuji“.

Komentáře jsou vypnuty.