A zase ten Mathpix

Mathpix se mi opravdu líbí! Už jsem o něm psala 2x, ale teď se udály opravdu velké změny a myslím, že pokud jste ho dosud nezkusili, tak vás přesvědčím.

Rychle připomenu jen základní princip – naskenujete matematický výraz (z knížky, rukou psaný …) a Mathipx vám ho převede do výrazu, který můžete editovat (v LaTeXu) nebo do pěkného obrázku. Skenujete v aplikaci na mobilu a výsledek najdete hned v počítači. „Skenovat“ můžete i přímo v počítači pomocí výřezu obrazovky.

Dnes už jsou aplikace na mobily (Android, iOS), aplikace na desktopy a notebooky a ještě webová aplikace. Vzhledem k novým možnostem se už neobejdete bez účtu – získáte totiž cloudové úložiště na svá data, protože všechno je skvěle propojeno a velmi se zjednodušilo sdílení.

Mobilní aplikace se stala jen skenerem s OCR a zpracování výstupu se přestěhovalo do prohlížeče.

Úplně nové je vytváření výstupního dokumentu. Z aplikace úplně zmizelo a nyní máte prostředí pro tvorbu ve webovém prohlížeči na https://snip.mathpix.com/.  Ze svých výstřižků si prostě poskládáte dokument a vyexportujete do pdf. Ti pokročilí si určitě pohrají s formátováním v LaTeXu. Ještě připomenu, že Mathpix dokáže i naskenované anglické texty převést na editovatelný text, s češtinou si bohužel neporadí.

LaTeXu se opravdu bát nemusíte. Pro základní použití o něm nemusíte nic vědět – stačí jen chvilku klikat a zkoušet

Komentáře jsou vypnuty.