Jak zkoušeli dělat učebnici

S osmáky se v pololetí na rok rozloučila a na poslední hodiny jsem vybrala tvorbu eknihy v BookCreatoru.
Nechali jsme tentokrát tablety ležet a tvořili v prohlížeči na PC.

Využili jsme opět Google účty, můj účet byl učitelský, založila jsem třídu a žákům jsem odtajnila invite kód. Takže jsem měla okamžitý přehled o práci a odpadlo přeposílání či sdílení. Ve free verzi může být takto vytvořená jedna knihovna a v ní 40 prací.

Tématem všech prací byly výrazy, které probírají v matematice.
Pro tvorbu výrazů a jejich úpravu se rychle naučili pracovat s Graspable Math a s prográmkem Výstřižky z Windows. Vysvětlit práci s Book Creatorem zabralo asi 2 minuty, ta je naprosto intuitivní.

Vzhledem k omezeném času jsem nakonec zvolila práci ve dvojicích – na jednom PC příprava podkladů a na druhém tvorba e-knihy. Narazili jsme pak na problém nepřítomné majitelky e-knihy. Dalo by se to řešit sdílením, ale to se ve free dá zapnout na omezenou dobu a zatím jsem si ho ušetřila na nějaké to příště.

Hotové práce se dají sdílet jedna po druhé odkazem nebo všechny najednou v podobě celé knihovny  (ve free lze publikovat 10 knih).
Bohužel jsem nenašla způsob, jak knihy přeskládat, aby kvalitní práce byly na začátku. Také by se mi hodilo některé skrýt a moc se jimi nechlubit.

Nicméně většina prací je docela použitelných. Na dvě hodiny, tři neznámé aplikace a zvolené téma to není špatné.

Proč BookCreator a jak na něj najdete v eknize Proč používat BookCreator od Libora Klubala a Vojtěcha Gybase.

Komentáře jsou vypnuty.