Pomocník Google Keep

Všichni mají nějaký účet u Googlu a všichni mají tím pádem i Google Keep. Ale mnoho lidí o něm, a o adrese https://keep.google.com/ vůbec neví  a tak netuší, o co přichází.

Google Keep je určen na poznámky – je to taková stránka plná „lepíků“. Na ně můžete poznámky napsat nebo nakreslit, můžete vložit fotky nebo odkazy apod. Na mobilních zařízeních můžete i rovnou fotit nebo poznámku namluvit.

Výhoda podle mne? Máte je ho úplně všude – bez ohledu na systém a zařízení (doplněk do Chrome, aplikace pro Android i iOS) Je to úplně jedno, protože vlastnosti jsou identické a synchronizace je okamžitá.

Jednotlivé poznámky můžete jednoduše sdílet s dalšími uživateli – často uváděným příkladem je sdílení nákupního seznamu mezi partnery 🙃.  Také si můžete u každého lepíku nastavit připomenutí na zadaný čas a abyste se lístečcích vyznali, tak můžete využít rozlišení barvou a také přidávat štítky. 

To vyzkoušíte snadno, ale pak má Keep ještě pár dalších skvělých vychytávek navíc.

Je propojen přímo na aplikace Google – stačí si zobrazit boční lištu a poznámky z Keepu můžete přetažením vkládat třeba do textového dokumentu. Anebo opačně – můžete si psát poznámky bez nutnosti otevírat další okno. 

Také díky propojení s Google Dokumenty můžete poznámky snadno archivovat – u každé poznámky je volba Kopírovat do Dokumentů Google.

A další vychytávkou je OCR. Jde to s Keep velmi snadno a nepotřebujete další aplikaci.  Do poznámky vložíte fotografii textu nebo ho rovnou vyfotíte, najdete volbu Načíst text z obrázku a za chvilku ho máte vložený pod obrázkem. Zatím mi vždycky fungoval velmi dobře.

Poznámky můžete i diktovat a mimo záznamu zvuku získáte i textový přepis vašich slov. 

A úplně čerstvý poznatek jsem našla na FB. Při používání doplňku může Keep fungovat trochu jako Diigo. Pokud si uložíte nějakou stránku, tak když kdykoliv později označíte na stejné stránce část textu a použijete doplněk, tak se text automaticky přidá na stejný lístek.

Nejlepší je i stránku uložit pomocí doplňku – adresa musí totiž být v názvu lístku.

Prostě Google Keep toho umí docela dost a pokud nemáte svůj oblíbený nástroj na podobné poznámky, tak mu zkuste dát šanci

2 Komentářů

  1. Můj poslední článek v PEPOUŠově nápadníku se věnuje právě Google Keep a liší se vážně jen v drobnostech. Navíc jsem přidala tři tipy, jak Keep využít při studiu. http://inapadnik.blogspot.com/2016/07/google-keep.html

Komentáře jsou vypnuty.