Znáte Woot Math?

Používám podle potřeby kdeco – Socrative, Kahoot!, Classkick, Desmos, ThatQuiz … a na každém oceňuji něco jiného a naopak mi tam vždycky něco chybí. Takže není od věci zkusit i něco dalšího. Když jsem narazila na Woot Math, tak bylo jasné, že ho musím vyzkoušet. Jednoznačně bude zajímat především matikáře a ještě víc ty, co používají učebnu Google.

Začnu od konce – když využijete k přihlášení žáků právě GoogleClassroom, tak se vám v ní rovnou objeví jejich bodové hodnocení! A tak by to mělo být u mnohem víc aplikací! Protože chlubit se propojením, které je jen vygenerovaný odkaz, je přece jen dost málo.

Woot Math má dvě velké části – výklad (placená sekce) a testíky. A ty jsou pro učitele zdarma a ty mne zaujaly.

Pro seznámení můžete projít připravené testy, osahat si prostředím a podívat se na test ze strany žáka. Hezké je, že u každé otázky má žák má vždy k dispozici pracovní plochu –  asi ji žáci lépe využijí na tabletech než na PC.

Při tvorbě testu máte na výběr z obvyklých typů otázek. Navíc tu jsou grafy a taky „Tap to image“ – umístění značky do obrázku. Vlastní tvorba testu je úplně obvyklá, jen je tu navíc podpora pro matematické zápisy.

 

Vlastní použití ve třídě

Pokud chcete využívat třídy, tak v sekci Manage Roster propojíte aplikace s Google Classroom.  Spustíte test – buď ho řídíte sami nebo si každý volí individuální tempo. Pod použijete k přihlášení Classroom, tak se žákům vytvoří rovnou úkol, pokud ji nepoužíváte, tak se prostě vygeneruje kód a žáci se přihlásí na stránce wmpoll.com

 

Výhodou je, že můžete mít spuštěno víc testů současně, takže zadání jako domácí úkol není problém (sekce Active Pools). Výsledky (Reports) ještě sice nejsou úplně dotažené, ale jsou velmi použitelné. Nechybí známá tabulka, ani prohlížení jednotlivých úkolů. U nich mimo správnosti je možné zjistit, zda žák vůbec otázku otevřel.  A zajímavé jsou i statistiky jednotlivých otázek. Hodně se mi líbí, že když jsou v otázce 3 odpovědi, tak je každá hodnocena zvlášť.

A pak už stačí se vrátit do Classroom a přidělit body. Objeví se vám návrh bodů, vy je jen potvrdíte nebo klidně upravíte.

 

Woo Math pokládám za velmi rozumný nástroj, kterému zkuste dát šanci.

 

Komentáře jsou vypnuty.