Souboj testovacích aplikací

Není test jako test. Možností, jak testovat, procvičovat, zkoušet, a třeba si i trochu hrát, je celá řada. Nakonec jsem zakotvila u tří (asi) nejznámějších – Kahoot! – Socrative – Google Formuláře. Každý z nich je svůj, každý má své přednosti i slabší místa a každý má své použití.

Proč Kahoot? Protože je nejzábavnější, nejvíc zaujme a jestli chci dostat třídu do varu a zaujmout, tak s Kahoot! se to vždy zaručeně povede. Ale písemku bych v něm nepsala.

Proč Socrative? Protože každý může postupovat vlastním tempem a mám okamžitý přehled o tom, jak kdo pracuje a jak je úspěšný.

Proč Google Formuláře? Protože jsou provázány s Googlu účty a mám tak jednoznačný „podpis“. Mám i možnost snadno doručit výsledky. Taky je můžu zadat jako domácí úkol. A když je využiji s Flubaroo, tak získám široké možnosti hodnocení odpovědí, které ostatní neumí.

Zkusila jsem některé vlastnosti  všech tří porovnat. Omezila jsem se na základní varianty – v Kahoot! jsem vybrala typ Quiz, Socrative ve free verzi a v Google Formulářích základní vlastnosti Kvízu (bez doplňků).

porovnani

pdf ke stažení

Všechny platformy se postupně vyvíjí a mění a stále se v nich objevují nějaké novinky. Ale hlavní rysy zůstávají.

Pokud  potřebujete podrobnější informace k Socrative či Kahoot!, podívejte se třeba na stránky Libora Klubala http://www.ipadvetride.cz/navody/.

Doplnění:

19.10.2016 – Google Formuláře dovolují „ruční“ ohodnocení otevřených otázek typu odstavec – http://www.controlaltachieve.com/2016/10/extended-response-forms.html 

26.11.2016 – skvělé porovnání herních režimů QuizletLive a Kahoot! najdete v článku Pavla Hodála na Ty brďo!. Určitě se podívejte a vyzkoušejte.

 

Komentář

  1. Ahoj Jitko, super práce! Osobně střídám, aby se to děckám neokoukalo. Momentálně vede Kahoot, ale to je jen otázka času… Každopádně díky!
    Martin

Komentáře jsou vypnuty.