Kurz Mapping with Google

Kurz ještě neskončil, tak byste ještě mohli vše stihnout.

Stačí otevřít  https://mapping.withgoogle.com/ a naučíte se „mapovat“ s novými mapami na Googlu. Sice jsem se měla obavy, jak to zvládnu v angličtině, ale je to opravdu jednoduché. Kurz není příliš složitý, stojí vás jenom trošku času a donutí vás vyzkoušet to, co byste jinak asi nedělali.

Celý o obsah je rozdělen do několika částí. První část je věnovaná „obyčejným“  mapám, v další se věnujete tvorbě vlastních map a poslední patří Google Earth. Vždy se seznámíte pomocí videa s obsahem lekce a ukázkou práce, lekci máte ji k dispozici i v textové podobě. Pak plníte nějaké úkoly formou testu a vyzkoušíte si vlastní tvorbu prakticky. A na závěr si stáhnete i certifikát.

Pro mne byla novinkou tvorba vlastních map na https://mapsengine.google.com/. Je vidět, že nástroj se stále vyvíjí a kurz je takový test, protože dochází k některým změnám. Třeba právě dnes se objevila úplně nová volba ve sdílení. Práce s vrstvami je zajímavá a možnost vkládat místa hromadně přes csv soubor je určitě zajímavá do školy. Tak si představuji, jak žáci pracují na společné tabulce a místa se nahrají hromadně a je po problémech se sdílením mapy. Výsledek je třeba následující.

Neznala jsem ani http://www.google.com/mapmaker. A ani na mapu s využitím fusiontables jsem ještě nenarazila – mapa trhů v Chicagu. Ani jedno nebylo, ale obsahem kurz.

Jsem ráda, že mne Petra nakopla a vyzkoušela (a ještě zkouším) nové věci a mohla jsem si stáhnout takový povedený certifikát.

cert

 

PS. Trošku mne na kurzu přímo od Googlu překvapilo, že ukázková tabulka, kterou jsme měli vyplňovat, byla připravená v pdf. To bych nečekala.

Komentáře jsou vypnuty.