Classkick – zase o kousek lepší

O aplikaci Classkick už jsem tu psala (https://www.cojsemvyzkousela.cz/?s=classkick) a od té doby prošla opět několika změnami.

Nepříjemné je, že už není zcela bezplatná. Řada nových a pokročilejších možností se musí vcelku draze zaplatit. Naštěstí i free plán je velmi dobře použitelný a nedošlo k žádnému omezení. Naopak se rozšířily možnosti i mimo iPad. Zatím sice chybí aplikace pro Android, ale na PC či Chromebooku může pracovat s Classkickem nejen žák, ale už i učitel. Vstup je na adrese https://app.classkick.com/ a můžete ho využívat stejně jako na iPadu – tedy tvořit nové přípravy (Assigment) i řídit práci v hodině.

Změnilo se i celé rozhraní aplikace – působí přehledněji a srozumitelněji. V prohlížeči je dost podobné Socrative. Je upravené také prostředí v aplikaci iPadu – obě můžete porovnat v galerii. Nově je připravena i možnost promítnout kód třídy pro rychlé přihlášení a sdílení přes Google Classroom, opět to jde i z webu, i z iPadu.

Novinkou je také možnost bodování u jednotlivých snímků. V přehledu žáků je rovnou vidět i součet bodů. Možnost odznaků zůstala zachovaná. Ale zůstává ta důležitá zásadní vlastnost – hodnotí individuálně učitel.

 

Celkově zůstává Classkick můj velký favorit. Není to striktně testovací aplikace – možnost zpětné vazby a pomoci je úžasná.

 

Komentáře jsou vypnuty.