Zase ten Classkick

Aplikace Classkick je v poslední době můj velký favorit. Už jsem ji tu popisovala v samostatném článku a od té doby jsem ji použila mockrát.Pro samostatnou práci a individualizaci je opravdu výborná.

Využila jsem ji několikrát pro opakování před přijímacími zkouškami. Do každého snímku jsem vložila jedno zadání. Po přihlášení do třídy si žáci vybírali úlohy a  pracovali samostatně. Po vyřešení úkolu mne požádali „pacičkou“ v aplikaci o zkontrolování konkrétní stránky a hned během hodiny jsem úkoly opravovala. K hodnocení jsem využívala nálepky a popř. dopisovala nějaké doporučení opravy, takže i během hodiny si rovnou řešení opravovali. Byl to teda docela hukot vše stíhat kontrolovat,  ale práce probíhá v klidu, žáci se neruší hlášením se o kontrolu a já mám přehled o jejich práci. Jako bonus si mohou doma svá řešení projít na webu.

Classkick jsem použila i pro dokumentaci samostatné skupinové práce. Pokud nemáte kvalitní stylus, tak psaní není zcela optimální a psát dlouhé texty a zápisy může být problém. A co teprve rýsování! Takže tentokrát byla v session jen řada úplně prázdných stránek. A k tomu i zadání úkolů a otázek úplně obyčejně na papíře. Ve skupinách pracovali také běžným způsobem – papír, tužka, rýsovací potřeby. Ale aby byl vidět postup práce, tak své výsledky fotili přímo v aplikaci a podle potřeby dopisovali.  Takže žádný papír nebyl do příští hodiny ztracen! A pro mne navíc možnost práci průběžně kontrolovat, popohánět a korigovat.

Zatím je Classkick jen pro iPad, ale podle informací na webu se pracuje i na verzích pro Android či Windows. Snad to bude brzy!

Změna: Od konce května je Classkick pro žáky přímo v prohlížeči.

3 Komentářů

  1. Když jsem si o tomto četl původní článek tady na webu, tak jsem nas**štvaně říkal, proč je to jenom iProgram.
    Teď jsem objevil na jejich webu že se to dá stáhnout z appstore / použít jako webovou službu / z googl play / microsoft store.
    Takže až budu mít chvilku jdu zkoumat, jestli to fakt budeme moct používat na windowsech 😀

    Moc díky

    • Když jsem klikl na ten web, tak jsem tam zadal e-mail aby mi mohli napsat až to bude a psali, že je to zatím jenom pro iPad.
      Trochu mi to přijde jako matení nepřítele, pardon uživatele 😀

    • Předpokládám, že hned jak budou jiné verze, tak nás na zadané maily budou informovat. Doufám, že to bude brzo 🙂

Komentáře jsou vypnuty.