Aktivity do matiky přes QR kódy

Už se pomalu loučím s deváťáky a připravuji se zase na matiku šestku. A na to, že se spolu budeme muset spoustu věcí naučit. A taky na to, aby šlo některé věci udělat rychleji a lépěji.

Už jsem tu psala třeba o ThatQuiz – snadno se nastavuje a maká i na tabletech. A krásně jde sdílet QR kódem. Ale když chci stránku využít pro individuální procvičování, tak promítnutí není to pravé řešení a je to o nastavení u každého zvlášť.

Tak jsem sáhla opět po Google Prezentacích a začala si připravovat sadu QR kódů s odkazem a stručnými popisy. A začala jsem od šestky, protože do devítky je to v červnu zbytečná investice času a energie. Určitě půjdou jednotlivé snímky promítnout pro celou třídu pro společnou práci, proklikem v odkazu můžete procvičovat i na IWT tabuli či PC. A v neposlední řadě také půjdou vytisknout. Nejlépe asi po 4 na stránku, rozřezat a pak je lze využívat pro individuální práci, pro rychlejší či pomalejší žáky.

Image 1

Zatím je to jen takový nápad a začátek, protože tohle jde rozšiřovat pořád dál. Použila jsem některé odkazy na ThatQuiz.org, TeacherLed.com a LearningApps.org.

A nakonec každý má jinou třídu, jiné požadavky a jiné oblíbené stránky a taky jiné stroje, na Androidu půjdou i stránky s flashem. A tak si můžete prezentaci stáhnout a rozšiřovat dle libosti – kopie prezentace ke stažení

Komentáře jsou vypnuty.