ThatQuiz, QR kódy a tablet v hodině matiky

Stránka ThatQuiz.org patří k mým favoritům a docela často ji využívám. V sekci matematiky zvládá opravdu velké množství témat, počínaje jednoduchou číselnou osou až po derivace. Pro její použití není potřeba žádná registrace (s ní jsou možnosti bohatší) a vše je zdarma. Celé nastavení tématu procvičování je velmi snadné a dá se bez problému zvládnout i během hodiny.

Procvičování si mohou žáci nastavovat sami, nebo ho můžete připravit vy pro všechny stejné. Výhodou ThatQuiz.org je i jeho využití na tabletech. Sama stránka tablet pozná a zobrazí se klávesnice rovnou ve stránce. Načítání i odezva jsou velmi svižné.

Po každém testu žáci získají přehledné vyhodnocení i s výpisem chyb, ke kterým se mohou vrátit. Pokud chcete od žáků získat výsledky (aniž se přihlašují), stačí aby vám screenshot výsledků poslali třeba mailem.

Takže ideální kombinace doplňku goo.gl URL Shortener (učitelé s iPadem využijí třeba aplikaci Qrafter), čtečky QR kódů a stránky ThatQuiz.org. A aktivitu na 15 minut máte nachystanou.

 

 

Komentář

  1. Kateřina Šmídová

    Tedy, ThatQuiz se mi zalíbil, už když jsem si o něm tady přečetla v prosinci. Ale teď, když jsem zjistila, co umí po zaregistrování, jsem úplně nadšená. Tvorba testů je tak pohodlná, že už snad pohodlnější být nemůže a zpětná vazba pro učitele dostupná ze všech možných pohledů. Řadím si ho do své TOP ke Geogebře, Desmosu a Quizletu, (určitě ne na konec).

Komentáře jsou vypnuty.