Jak byli za slavné malíře

Recyklovala jsem tvorbu plakátu v Canvě s jinou třídou a jiným námětem – tentokrát to odnesli slavní malíři napříč stoletími.

Část A.

sběr informací:

vytvořit plakát v Canvě:

  • 2 – 3 obrazy
  • jméno
  • QR kód s informacemi (max. 3 věty)

Trápili jsme se s písmem, rozmístěním, zbytečně obrovskými QR kódy, výběrem obrazů a hlavně barvami. Snad celá třída se utápí v depresích, protože jsem dostávala temné a ponuré práce a jen velmi těžko je opouštěli. QR kód sice Canva umí, ale jen odkaz (aspoň v době, kdy jsme pracovali), takže jsme využili externí aplikaci.

V této části jsem chtěla, aby autory nakoukali a měli představu o jejich stylu a tématech.

Část B.

Ta byly trošku veselejší – sáhli jsme po umělé inteligenci a zkusili ji donutit, aby malovala jako ti slavní muži. Tentokrát jsem chtěla na plakátě jen jeden obrázek a jeden text.

Z toho obrovského množství nástrojů jsem třídě nabídla jen dva, abychom se rychle dostali k výsledku. Jedním byl https://www.craiyon.com/, který je bez registrace a čerstvě zlepšil i rozlišení výsledků. Druhým byl https://deepdreamgenerator.com/. Ten sice registraci potřebuje, ale v režimu Text2Dream lze vložit Base Image, který nám umožnil jednodušeji dosáhnout stylu daného autora.

V Canvě také najdete tvořítko s umělou inteligencí, ale pro naše potřeby nebylo vhodné, ale kdybych chtěla dělat třeba originální vánoční pohlednici, tak bych po něm klidně sáhla.

Část C.

To byla vlastně jen spousta sdílení. Odvezdávání učiteli ve třídě v Canvě, stahování výsledků v obrazovém formátu a nahrávání do Google Učebny a pak nahrávání na sdílenou nástěnku ve formě odkazu jen pro zobrazení, který nabízí Canva. Ten automaticky nabízí i reakce v podobě smajlíků.

A jak by to mohl být pěkný výsledek, kdyby respektoval zadání a opakované pobídky k úpravě!

A teď mne ještě čekají tisky a bude ve škole výstava!

Komentáře jsou vypnuty.