Jak oživili starý cirkus

Na tuhle práci jsem se moc a moc těšila. Nápad s cirkusem jsem měla v hlavě fakt hodně dlouho, ale teprve na konci loňského školního roku došlo na realizaci.

Vlastně je to docela obyčejná stop-motion animace.

Kam jsme sáhli pro materiály?

Panáky jsem vyhledala sama, abychom se moc nezdržovali hledáním a drželi se tématu a stylu. Mimo jiné je úžasná sbírka papírových retro matriálů na https://www.flickr.com/groups/vintagecrafts/. Ale varianta vlastní tvorby by byla ještě lepší.

Pozadí pro videa jsou buď z https://pixabay.com/ nebo https://www.pexels.com/. Hudební podklad a zvukové efekty pocházejí z https://pixabay.com/cs/music/

A úvodní a závěrečné titulky jsou vytvořeny v aplikaci PicCollage.

Jak jsme postupovali?

Celý projekt byl kombinací skupinové a individuální práce.

Ve skupince (2 -3) vytvořili krátká videa v aplikaci Stop Motion Studio na zeleném pozadí – tady obyčejný zelený balící papír z papírnictví.

Následně si mezi sebou AirDropem videa sdíleli a pak v iMovie stříhali obvyklým způsobem svůj vlastní film. Pokud bylo video krátké, tak ho vkládali opakovaně, aby docílili delšího pohybu. Zelené pozadí odstranili klíčováním a nepoužili jsme titulkování, ale vložili vlastní připravené titulky v PicCollage.

Co nás zlobilo?

Hlavně videa natočená na výšku – protože jsme je potřebovali jako horní vrstvu v iMovie a ta se nedá otočit. Museli se tedy otočit jinde a pak ani při vkládání to nebylo pravé ořechové. A pak občas odlesky papíru.

Ale jinak to vůbec nedopadlo špatně!

2 Komentářů

  1. To je nádhera a skvělá inspirace. Děkuji DášaF

Komentáře jsou vypnuty.