Kresba s trochou té animace

Tento nápad na Twitteru se mi moc a moc líbil. Originál je dělaný v aplikaci Animation & Drawing by Do Ink  pro iOS, která stoji 5 $. Na jednorázové využití asi docela dost a ještě jen na iPadech.

Nejdřív jsem hledala aplikaci pro iPad na animaci a nejlépe s možným černým pozadím, ale asi špatně. Nenašla jsem nic bezplatného a použitelného, většinou jsou aplikace tak prorostlé reklamou, že jsou naprosto nepoužitelné. Zabrousila jsem tedy do online editorů a nejlépe mi vyšel Brush Ninja. A je vyřešný iOS, Android, Windows i OS Chrome – stačí webový prohlížeč!

Ovládání úplně jednoduchoučké a srozumitelné. Tmavé pozadí jsem v prvním kroku vložila jako černý čtverec a pak jsem stránky duplikovala. Teprve potom došlo na kreslení. Vřele doporučuji zapnout si „cibuli“ v horní liště a tím zprůhlednit snímky – hned se lépe trefuje. Animaci si buď pustíte rovnou v editoru nebo vyexportujete jako animovaný gif.

Druhou část tvoří kresba na papír a pak už jen přiložíme papír na animaci a kresba ožije. Nakonec nemusíte vůbec použít tablet – obrazovka počítače poslouží stejně.

Toto tvoření bude vhodné spíš pro menší děti – kombinace jednoduché animace a papírové kresby určitě zaujme a děti snadno projekt dokončí.

Další možnost je využít převod fotky do vzhledu šablony (stencil) a tu vytisknout a oživit. Použila jsem opět hvězdnou Marylin vytisknutou na běžném kancelářském papíře a tentokrát ji oživala Canva rovnou na monitoru.

Ale dalších možností je spousta! Inspiraci najdete třeba na https://drydenart.weebly.com/ nebo na Twitteru hledejte #animateglow.

Komentáře jsou vypnuty.