Je libo další nástěnku?

Doufám, že vysvětlovat elektonickou nástěnku typu Padlet či LinoIt už nikomu nemusím. U nových uživatelů Padletu je problém omezeného počtu nástěnek ve free verzi, u LinoIt zase trochu jiná filozofie vkládání lístečků.

Pokud vám došly nástěnky na Padletu, tak by mohl být řešením Digipad na https://digipad.app/. Stejně dobře se hodí i pro pro nástěnky vytvářené přímo žáky nebo pro různé jednorázové nástěnky – rychlovky.

Pro vytvoření nástěnky totiž ani nemusíte mít účet. Jen si nastavíte heslo k nastavení a schováte si adresu. Pokud chcete službu používat opakovaně, tak si účet samozřejmě lepší mít. Originální jazyk nástěnky je francouzština a lze nastavit několik jazykových mutací. Rozhodně ale nedoporučuji používat automatický překlad do češtiny – znehodnotí vám celé ovládání.

Nástěnka se velmi podobá Padletu, včetně růžového plus vpravo dole. Můžete vybírat ze tří rozložení nástěnky – wall (zeď), vertical flow (příspěvky řazené pod sebe) a columns (sloupce). Vůbec celé nastavení a sdílení je hodně podobné. A i když některých možností je méně, tak to pro běžné nástěnky je to pořád víc než dost.

Pokud máte zkušenost s některou nástěnkou, tak vás tu žádné překvapení nečeká. Pokud zatím nevíte, co to ta nástěnka je, tak se podívejte na nějaký webinář na YouTube.

Vyzkoušejte si nástěnku – můžete vkládat příspěvky, komentovat či hodnotit.

Další aplikace

Další online aplikace vývojáře najdete na https://ladigitale.dev/digitools/, kde zjistíte, že La Digitale navrhuje a vyvíjí bezplatné digitální nástroje pro učitele a podporuje používání svobodného softwaru ve vzdělávací sféře, takže si můžete stáhnout i zdroják aplikace a přizpůsobit. Nikde jsem nanašla informace o nějakých omezeních.

Pokud chcete jen sdílet různé odkazy, můžete místo nástěnky využít nástroj Digibunch a najdete zde i řadu dalších.

Komentáře jsou vypnuty.