Twitter a matika

Chvíli mi trvalo než jsem na Twitter našla cestu, ale teď by mi opravdu chyběl. Cvrliká se tam o všem možném  – nejaktuálnější informace z nejrůznějších oblastí určitě najdete právě zde. Ale o tom třeba jindy.

K matematice najdete na Twitteru účty takových známých jmen jako Geogebra, Desmos či WolframAlpha a dalších a dalších. Dnes bych však chtěla upozornit na několik účtů, kde najdete pravidelně jednoduché matematické úlohy nebo zajímavosti.

První je @myminimaths – taková minimatematika spíš pro mladší. Všechny úkoly najdete na http://www.myminimaths.co.uk/

Twitterový účet @YohakuPuzzle pravidelně zveřejňuje lušťovky ze stránky http://www.yohaku.ca/.

Algebrogramy a obrázkové soustavy najdete na účtu @solvemoji. Také je můžete luštit přímo na https://www.solvemoji.com/.

Pěkný účet má Daniel Mentrand @dment37, který zde publikuje nejrůznější modely v Desmos. Ukončil publikování modelů v Geogebře – http://dmentrard.free.fr/GEOGEBRA/ – a věnuje se právě jen Desmos.

A poslední jsou krásné geometrické animace od @GeometryDad

 

 

3 Komentářů

  1. A já bych doplnil ještě jeden účet a to @solvemymaths, který sdílí spoustu matematických hraček, zajímavostí a krásných úloh.

  2. Skvělé! Věřím, že tohle je cesta, jak na význam Twitteru, jako skvělého prostředí pro vlastní profesní rozvoj, upozornit víc českých učitelů. Díky, Jitko.

  3. Nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená …

Komentáře jsou vypnuty.