That Quiz na tabletu

Můj oblíbený ThatQuiz se dočkal významného vylepšení na tabletech! I když ještě úplně na jásání to není.

Pokud máte učitelský účet, tak jste si možná všimli malé změny v záložce Edit Class. Ikonka otevře stránku s odkazy na mobilní aplikace a s unikátními QR kódy pro žáky.  Ty je nasměrují na stránku s odkazy na stažení a pak jim dovolí „zapsat“ se do ní. Stejný kód mohou využít i rodiče a mít přehled o práci svých dětí.

Vlastní aplikace má 3 režimy – podobně jako v prohlížeči. Lze procvičovat bez uložení výsledků a lze pracovat v  žákovském a učitelském režimu.

V učitelském režimu je jen přehled o výsledcích ve třídách. Podobně jako na webu je podle žáků i podle testů s mnoha podrobnostmi. Navíc v záložce QR kódy jsou opět dostupné kódy pro žáky – mohou si je tedy naskenovat z učitelova zařízení. Testy nelze v aplikaci tvořit. To ale nepokládám za žádný problém, v PC je tvorba pohodlnější a vždycky lze použít i na tabletu prohlížeč.

Při prvním přihlášení žáka je vyžadován jeho QR kód. Žáku se tak vytvoří účet v aplikaci. Může řešit testy a má k dispozici kompletní přehled všech svých výsledků. Účtů žáků může být v aplikaci víc. Překvapilo mne, že účty jsou bez hesla. To je ideální pro vlastní zařízení, zatím ale nevím, jak se osvědčí na sdílených zařízeních ve škole. A ještě se mi nepodařilo účet smazat.

Až se objeví možnost nějak jednoduše vytisknout QR kódy (klidně z webu) nebo se objeví v prohlížeči na žákovské stránce po přihlášení, až bude žákovský účet chráněn heslem (třeba automaticky při 2 a více účtech), pak to bude prakticky ideální stav. A ještě trochu zapracovat na tisku testů, tak to bude absolutní paráda!

Ale i tak je to velmi, velmi příjemné vylepšení. A věřím, že dojde ještě k vylepšení, protože aplikace je úplně nová.

Komentáře jsou vypnuty.