Po roce na Učitelském summitu

Po roce opět v Nebušicích. A opět sobota, která uběhla sakra rychle – pro mne už popáté. Tentokrát byla hodně retrospektivní, hlavně se ohlíželo a rekapitulovalo.

Během dopoledních přednášek na nás šel  Petr Mára s nadhledem a do šířky, Daniel Preisler shrnul 5 let změn práce s iPady na školách, Iva Jelínková a Lenka Říhová si připravily průlet minulými summity. Využily k tomu aplikaci SeeSaw a zapojily i publikum. Libor Klubal a Vojta Gybas prezentovali v Explain Everything a seznámili nás s výsledky jejich výzkumu. Jejich graf porovnání úspěšnosti a rychlosti žáků na iPadu a na papíru mne hodně zaujal. Kdo neviděl – u horších žáků je počítání na iPadu výrazně rychlejší, u dobrých je to srovnatelné. A  Tomáš Kováč už asi nikoho nepřekvapil „neprezentací“. Tentokrát nám ukázal, jak se jeho žáci učí sami číst.

Odpoledne jsem si vybrala workshop u Libora Klubala a jeho 5 TOP prezentací. Od loňska jsem se v Explain Everything nikam moc neposunula a slibuji, že se už polepším. Zaujala mne příprava semináře v iTunes U – i tam mám mezery. Je fakt, že jako příprava hodiny, kdy není třeba odevzdávat elektronicky práci, to nemám chybu. Pro mne výzva, co bych se měla naučit a vyzkoušet.

Druhý workshop u Petra Máry mi trochu zamotal hlavu, protože správa iPadů je zatím pro mne takové pole neorané a dělám vše dost amatérsky. Trochu jsem si ujasnila některé pojmy, ale současně se objevily otázky další. Tak uvidím, co s tím dál.

Nejcennější na této akci jsou ovšem setkání – s lidmi důvěrně známými i zcela novými. Jsem moc ráda, že 24U tuhle akci pořádá a doufám, že bude za rok zase. Kdyby nebyla, tak by nám opravdu chyběla!

Takže, pánové, kdy je termín?

Komentáře jsou vypnuty.