Quizlet Live aneb Hrajte si s Quizletem

O Quizletu jsem už psala víckrát. Pokládám ho za velmi šikovnou pomůcku, kterou může mít ve svém repertoáru každý učitel a žák. Teď se na něm objevila nová hra Live. A myslím, že se stane mou hodně oblíbenou!

Pro její použití musí mít účet na Quizletu jen učitel. Přihlásí se, vybere sadu karet a zvolí hru Live. Vygeneruje se mu unikátní číslo hry. Žáci si v prohlížeči otevřou stránku http://quizlet.live, zadají číslo hry a své jméno. Přímo žádoucí je využití mobilních zařízení, protože žáci si vytvoří skupinky podle toho, jak je hra rozdělila.

Po spuštění hry se všem žákům ve skupině objeví stejné zadání, ale každému jiná řešení. A principem hry je, aby označil správnou odpověď jen jeden žák, pak se skupině přičte bod. Při špatné odpovědi klesne počet bodů poměrně drasticky na nulu. Cílem je dosáhnout 12 správných odpovědí v řadě.

Učitel na obrazovce vidí bodový stav skupin a může ho třeba promítat. Hra skončí při vítězství jedné skupiny. Skupiny se mohou prohlédnout, kde chybovali a co splnili dobře.

Abych jen nechválila, tak nějaké připomínky mám. Ve hře nelze nastavit třeba počet otázek, což může dělat potíže při menším počtu kartiček v sadě. Uvítala bych, kdyby na začátku hry bylo možné rozhodnut o tom, zda začínat pojmem nebo definicí. Nyní je otázka ve sloupci Definitons a odpovědi ve sloupci Terms. Také hra sama rozhodne o počtu skupin. Stalo se nám, že se mohlo přihlásit jen 15 žáků a ty rozdělila do 5 skupin, vstup posledního neumožnila, ale v následující hře se klidně přihlásilo 16 žáků a vytvořila skupiny 4. Ale předpokládám, že to je vše jde zatím na vrub beta verze a že hru dotáhnou.

Pokud máte účet na Quizletu, tak určitě vyzkoušejte!

2 Komentářů

  1. Ahoj jak to spustím na live?

Komentáře jsou vypnuty.