Hodnocení testů – ZipGrade

Předem hlásím, že testy typu ABC nemám moc ráda, ale sem tam se mohou hodit. Opravovat písemky je otrava vždycky, ale právě u testů s uzavřenými odpověďmi to může jít docela snadno – třeba aplikací ZipGrade. Ta funguje na iOS i Androidu. Prvních 100 scanů můžete zkusit zadarmo, pak rozhodnete, co dál a případně si ji koupíte.

Postup je úplně jednoduchý – na tabletu stáhnete aplikaci a zaregistrujete se. Na něm také založíte nový test, vyberete počet otázek a vyznačíte správné odpovědi (nebo je naskenujete z tabulky). Z webu si stáhnete a vytisknete tabulky na odpovědi pro žáky. Vlastní test si připravíte obvyklým způsobem, nebo vytáhnete třeba starší Scio testy. V hodině rozdáte papíry či promítáte. Žáci svou tabulkou odpovědí podepíší a vyznačují správné odpovědi. Ani nemusí být zvlášť pečliví, aplikace docela dobře ohodnotí i nedbale vyplněná pole.

To nejlepší přijde až při opravování. Pustíte aplikaci a tabulky jednoduše „skenujete“. Jakmile se na display objeví naskenované jméno žáka, tak je hotovo. Jde to opravdu velmi rychle!

Co získáte? Rychle a bezbolestně opravené testy s podrobnou statistikou. Výsledky jsou přístupné přes aplikaci na tabletu či mobilu, a také přes web https://www.zipgrade.com/.

ZipGrade má ještě bohatší možnosti – můžete třeba zakládat třídy a studenty, ale to má asi smysl až v placené verzi.

Takže vyzkoušejte a uvidíte! Třeba i testy budete mít rádi.

3 Komentářů

  1. Wow, to musím zkusit. Moc díky

  2. „Třeba i testy budete mít rádi.“ 🙂 Skvělý tip a skvělá „hláška“… Díky!

  3. Eliška Karásková

    Díky za další super tip, určitě vyzkouším:)

Komentáře jsou vypnuty.