Dobble a jeho automatická tvorba

V červenci vydala Lidka Kovaříková článek o hře Dobble a jejím použití v angličtině.  A vyzvala, zda má někdo nápady na využití v jiných předmětech. Hru jsem neznala a tak jsem začala hledat další informace a taky cestu, jak tvořit sady jednodušeji.

Našla jsem stránku http://radiganengineering.com/, kde jsou ke stažení číselná schémata pro různý počet obrázků. Pravý poklad se však skrýval úplně dole – excelovská tabulka, která automaticky generovala obsah karet ze zadaných slov. Nic složitého, ale už hotová.

Jenomže mnohem více by se hodily obrázky místo slov a práci s obrázky z webu umí pěkně tabulky od Google. Stačilo jenom nahrát tabulku na GDisk a nahradit konkrétní slova příkazem =image. A když už, tak jsem dodělala další list, kde je jednoduchý tisk karet 2×2.

Kopie tabulky pro vás

Abych vyzkoušela tvorbu v praxi, tak jsem připravila 13 obrázků v Geogebře a vygenerovala geometrický Dobbler na opakování vzorců. Jediný zádrhel u vlastních obrázků je to, že musíte obrázky nahrát někam na web, protože potřebujete jejich URL adresu. Ale dnes už asi každý má nějaké cloudové úložiště, tak to není žádný problém.

-Doobler – Geometrie – tisk

Tak snad bude tabulka dobře sloužit i vám.

UPDATE 13. 9. 2017 – zkuste ještě http://aaronbarker.net/spot-it/spot-it.html

Komentář

  1. Zpětné uporoznění:Spot-It - How'd they do that!? - Radigan Engineering

Komentáře jsou vypnuty.