Quizlet na všechny způsoby I.

Nejsem až tak velkým příznivcem kartiček v elektronické podobě, mám ráda ty papírové. Ale přece jenom jsem si vyzkoušela i ty elektronické a docela si mne získaly, protože šíře využití je přímo neskutečná.

Proč?

Při jednom vytvoření je můžu použít pro frontální opakování, dají se nasdílet dětem a mohou s nimi pracovat individuálně. Můžu je pustit na „normálním“ počítači, můžu je pustit na tabletu nebo mobilu. Můžu využít text, můžu využít i obrázky (ty až po zaplacení). Můžu je vložit do www stránky. Můžeme podle nich opakovat, můžeme je mít jako interaktivní pomůcku, dá se s nimi zkoušet či psát písemka. Můžu si sady vytvořit na míru, můžu stáhnout připravené materiály z knihovny.  Můžu je i vytisknout a mít ty moje oblíbené papírové. A to jsem nevyčerpala všechno (pro jazykáře – umí číst texty v různých jazycích).

quizlet-500x350[1]

Přes peripetie s různými aplikacemi jsem nakonec zakotvila právě u Quizletu.  A vzala jsem to trošku pozpátku, protože jsem nejdřív nainstalovala aplikaci na iPad (pro Android existují různé alternativy) a pak jsme teprve objevila vlastní web. Na tabletu lze karty studovat (Cards), lze se testovat (Learn) anebo hrát pexeso (Scatter).  Sady se stahují z vlastního účtu na Quizletu nebo z jeho knihovny, kde lze vyhledávat podle mnoha kriterií. V aplikaci nejde (zatím) sady editovat, ale jde to v některých jiných a ani mi to moc nevadí, protože to není příliš pohodlné, mnohem lépe se edituje na velkém počítači.

Na webu Quizlet.com je třeba vytvořit účet, abychom mohli své sady ukládat, ale také můžeme vytvářet vlastní třídy a přiřazovat jim své sady. Na webu opět fungují různé možnosti výuky, ale Scatter není tentokrát pexeso, ale přiřazování dvojic, jak jsme zvyklí z různých IWB a navíc je zde i hra Race. Také lze karty několika způsoby vytisknout. Osobně jsem ráda za možnost vložení karet do stránek v různých podobách.  A ani export ve formátu textu není často k zahození.

A jak sdílet?

Okamžitě na FB a Twitteru, popř mailem. Vložení do stránek je také forma sdílení. A v neposlední řadě přiřazením sady do materiálů třídy. A jak pořídit? Vytvořit svoje přímo ve stránkách nebo importem textového souboru. Také můžeme sadu jednoduše stáhnout nebo stáhnout a upravit. Ale o tom někdy příště. A taky se chystá nový vzhled a možná, že až si Quizlet pustíte, bude vzhled úplně jinak.

Klasické flashcards – nahoře ovládáte způsoby zobrazení dat na kartě, dole ve Study Mode různé

Přiřazování – Scatter

„Mluvíci“ karty s obrázky

4 Komentářů

  1. Pochopila jsem z toho, že tato aplikace má docela dost možností zobrazení a využití. Dovedu si to docela představit jako takovou malinkou Khanovu školu – předložím žákům kartičky k naučení se samostatně, ve třídě pak můžeme procvičovat tvoření vět (v případě cizího jazyka) nebo uplatnění znalostí.
    Je možnost i sdílet materiály mezi kolegy, popř zkopírovat si již vytvořený set a upravit?

  2. Jitka Rambousková

    Je. Ráda bych právě o editaci apod napsala další díl.

  3. Skvělé. Budu se těšit.

  4. Zpětné uporoznění:Dělitelnost na tabletu | Co jsem vyzkoušela

Komentáře jsou vypnuty.