Rozšíření pro Chrome

Dlouho, dlouho jsem používala prohlížeč Firefox, ale postupně jsem přešla na Chrome a nedám na něj dopustit. Hlavně uživatelé jsou pro mne prakticky životní nutností. Sice se Chrome snažím nezahltit rozšířeními, ale některým stejně neodolám, protože dovedou hodně zjednodušit život.

Posledním úlovkem je Screencastify. Tohle rozšíření vám umožní zaznamenat dění na obrazovce,  třeba jako je následující ukázka a rovnou uložit do vašeho účtu na YouTube. Velmi pěkně pracuje v jedné záložce Chrome, pokud chcete záložky střídat, musíte povolit  režim celé obrazovky a trošku se povrtat v nastavení, ale není to nic těžkého.

Dále využívám Clipular na snímání náhledů a jejich snadné sdílení, tvoření kolekcí apod. Náhledy ukládá online, takže je mám kdekoliv k dipozici. A pamatuje si původní adresu, takže lze snadno dohledat zdroj. Umí i anotaci, dodat kníry apod, ale to moc nepoužívám.

Další můj šikovný pomocník je Uložit na GoogleDisk. Rychle uložení a pojmenování přímo z webu je k nezaplacení, ale tohle rozšíření určitě už všichni uživatelé Google Disku mají.

Ale samotný GoogleDisk mne překvapil automatickým OCR, i když mi fungovalo jen na angličtinu.

Komentář

  1. Zpětné uporoznění:OCR češtiny v Googlu | Co jsem vyzkoušela

Komentáře jsou vypnuty.