Moje oblíbené doplňky do Chrome

Prohlížečů internetu je víc a určitě každý z vás přísahá na ten svůj. Střídám víc počítačů a pro bezproblémovou práci potřebuji mít synchronizované záložky na minimálně 6 počítačích a na některých i 2 – 3 účty.

Nakonec jsem zakotvila u Chrome – Google tak dosáhl svého a ví už o mně úplně všechno. Používám soukromý i školní účet právě od Googlu, tak to snad ani nijak jinak nejde. Bez uživatelských profilů bych se dnes neobešla. Mimo záložek se synchronizují i doplňky a ty mám na různých profilech různé. Některé potřebuji zřídka, ty mám sice nainstalované, ale neaktivní a následující používám docela často a ty jsou zapnuté trvale.

Co instaluji všude a vždycky?

  • AdBlock – blokuje reklamy a internet vypadá aspoň trochu normálně. Že provozovatelé žijí z reklamy chápu, ale kdo to má vydržet. Nicméně na řadě stránek mám funkce doplňku vypnuty. S výběrem podobného doplňku vám může pomoci 365tipů.
  • goo.gl URL Shortener –  zrušená služba
  • URL Shortener – zkracuje dlouhé adresy a ještě rovnou vytváří QR kód, také rovnou sdílí na různá místa
  • Reader View  – jednoduchá čtečka – vyčistí stránku od balastu reklamy apod a zůstane jen text článku. Režim čtečky Chromu docela dost chybí a to je škoda.

Co mám navíc na školním profilu?

  • CraftyText – to je taková drobnost na rychlé promítnutí  velkého textu – většinou URL adresy. Dokáže ji rovnou zkrátit  nebo přidat i QR kód. Skvělý pomocník v hodině!
  • Sdílení do Učebny – přímé odesílání do GoogleClassroom a tvorba úkolu apod.

Co mám ještě na osobním profilu?

A pak ještě různá rozšíření, která různě zkouším a testuji, jako třeba Emoji Keyboard, protože smajlíku není nikdy dost .

A jaké jsou vaše oblíbené?

Komentáře jsou vypnuty.