Další sobota v Nebušicích

Po roce se zase konal Učitelský summit v Nebušicích a opět „nabíjecí“ akce. Kdo nebyl a nezažil, nepochopí.

Ráno sada přednášek. Začala hostem ze zámoří. Bylo to sice hodně „americké“, ale pravdivé a opět se nám potvrdilo, že bez podpory vedení to prostě nejde a žádný posun vpřed nebude. Pak pokračovaly skvělé a zase jiné Lenka Říhová a Iva Jelínková z i-Sen a  prý nepřipravený Tomáš Kováč. Proč se mi vždycky u jeho prezentace vybaví věta „Vysvětlete mi to jako malému dítěti„. Pár slov, kousek videa, rovnou k věci a sál mu zobe z ruky. Vydržela jsem i každoroční přednášku, kde jsem se zase nedozvěděla nic, než nákupní seznam jedné školy, ale to byla opravdu jediná letošní drobná skvrna.

Odpoledne pak byly workshopy. Letos jsem si vybrala všechny zaměřené na konkrétní aplikace, do kterých jsem zatím nenašla sílu se „ponořit“. Nejdřív jsem zkusila světloplachou AurasmuSlávka Hory a Petry Boháčkové. Potom jsem si vyzkoušela pár věcí u Libora Klubala v Explain Everything a na závěr jsem byla u Vojty Gybase na seznámení se Stick Around. Musím říct, že jsem si vybrala opravdu velmi dobře. Byla jsem spokojená úplně všude a vše splnilo mé očekávání. Všichni lektoři věděli naprosto přesně co a proč dělají, a ještě bylo vidět, že to dělají rádi. Myslím, že Explain Everething bude brzy mou oblíbenou aplikací a rovnou v pondělí první hodinu jsem ji použila.

Právě na workshopech je vidět ohromný posun, před 4 lety se začínalo výukou gest, dnes už se jde rovnou do hloubky v konkrétní aplikaci. A když k tomu přidám i osobní setkání, tak kolem páté jsem odcházela s pocitem velmi dobře stráveného dne. Už teď se těším na další ročník.

Komentář

  1. Zpětné uporoznění:Po roce na Učitelském summitu | Co jsem vyzkoušela

Komentáře jsou vypnuty.