Online hodina se Socrative

I když sama zkouším moc ráda novinky, snažím se žáky nezahlcovat a mám sadu oblíbených aplikací, ke kterým se vracím a kde se žáci cítí bezpečně v ovládání.

Jednou z nich je Socrative.

Při probírání kruhu a kružnice jsem sáhla po Socrativu s návodem, kde část otázek tvoří vysvětlování a zápis a část procvičování. Proč ztrácet čas na online hodině psaním do sešitu, když to pohodlně mohou udělat žáci sami jako domácí úkol!

Pro inspiraci si připravený kvíz můžete stáhnout s kódem SOC-27394733. Jen při spouštění nemíchejte pořadí otázek.

Podruhé jsem Socrative využila přímo v online hodině při opakování. Kvíz s příklady jsem spouštěla v režimu Teacher Paced a posílala žákům otázku po otázce. A fungovalo to bezvadně! Okamžitě jsem viděla výsledky (v reálu i se jmény) a mohla jsem hned reagovat. Výsledkem je stará známá tabulka.

Procvičovací kvíz si můžete stáhnout s kódem SOC-46579445

A za třetí – nic nebrání tomu si zahrát online i Space Race. Žáci se mohou zápolit v týmech i na dálku – jde to snadno a jednoduše. My jsme společně zopakovali nejrůznější vzorce.

Kvíz si můžete stáhnout s kódem SOC-46642906.

Přestože byl Socrative pokaždé použitý jinak – někdy na samostatnou práci, někdy na týmovou soutěž; někdy při online hodině, jindy v libovolný čas doma; někdo pracoval na PC, někdo na mobilním zařízení – vždycky se stačilo otevřít žákům otevřít https://b.socrative.com/login/student/ a připojit se do mé třídy a pracují ve známém prostředí.

Takže Socrative určitě stojí za vyzkoušení.

Komentáře jsou vypnuty.