Jak jsme byli na 20 minut v Táboře

Začalo to vcelku nevinně na jednom pondělním „vlnění“ , které bylo věnované online propojení s odborníkem v průběhu hodin. „Nahlas“ jsem napsala, že pro mne je dostatečným odborníkem i učitel, který prostě umí nějakou látku vyložit lépe než já a jako příklad jsem uvedla dějepisáře, speciálně z jižních Čech. A už zase věci nabraly na obrátkách.

Slávek je pro každou „špatnost“, přidal se Milan a náš první přímý přenos z historické exkurze byl na světě. Technická realizace je vlastně hrozně jednoduchá. Využili jsme Hangout On Air. Milan ho založil ve škole na stolním PC ve Staňkově, Slávek se připojil na iPhonu v ulicích Tábora, já jsem se připojila na iPadu v Nýřanech a už to bylo. Nejobtížnější byla Slávkova pozice online průvodce-chodce-vysílače, my ostatní jsme byli vcelku bez práce. Kvalita obrazu odpovídá způsobu vysílání, po dnešku už víme, že HOA s velkým pohybem a ostřením moc nepočítá, ale věřte, že celých 20 minut byste ve třídě slyšeli špendlík spadnout. Koneckonců, Tábor a husity právě v dějepise probíráme a za 20 minut a 0 Kč nákladů to tam opravdu nestíháme.

A ještě máme díky HOA i záznam na You Tube.

Spokojeni asi i byli i moji žáci.

  • Exkurze se mi líbila. Bylo zajímavé sledovat video z místa vzdáleného XXX kilometrů vzdáleného. Myslím že by mělo smysl něco takového zopakovat.
  • Tato rychlá „projížďka“ Táborem, byla skvělá! Jsem nadšená! Všechno se mi moc líbilo. Sice ten obraz byl takový rozmazaný, ale to se dalo čekat…No, mně to ani moc nevadilo 🙂 Určitě by se to dalo využít v jiných předmětech.
  • Virtuální exkurze se mi velice líbila. Bylo to poučné a dozvěděl jsem se, jak město vypadá a že tam jsou i podzemní tunely. Byl bych rád za další exkurzy.

Chtěla bych ještě jednou poděkovat oběma kolegům, a  Slávkovi zvlášť, za čas a ochotu vyzkoušet každý bláznivý nápad

Komentáře jsou vypnuty.