Jak kopírovali Warhola

Trošku jsme se nechali inspirovat jeho Marylin a vytvořili své vlastní variace.

Snad nám to Andy odpustí, ale těch věcí, co jsme na této práci naučili!

Při této aktivitě je velký prostor pro čistě výtvarnou část – něco o historii umění, něco o teorii barev, … V elektronické tvorbě určitě rozšíříme digitální kompetence – od nalezení či pořízení vhodného obrázku (velikost, práva, formát, …) přes tvorbu v pokročilejším grafickém editoru (vrstvy, práce s výběrem, práce se filtry a štětci, …) až po konečné sdílení výsledku. A na své si přijde i informatika – formáty obrázků a jejich ukládání a také kódování barev, …

Při tvorbě těchto obrázků lze využít filtr na přehození barevných kanálů (v různých programech ho najdete pod různými názvy a v různých menu, např. Swap RGB channel apod.) a pak pomocí nástroje Kapátko zkoumat změny barev. Pokud váš editor takový filtr nemá nebo chcete více míchání ovládat, pak lze míchat barvy ručně přepisováním hodnot RGB, resp. přímo hexadecimálního kódu. Novou barvu použijete s některým nástrojem pro výměnu barvy (vylití barvy, přepis barvy, výměna barev, …) – opět v závislosti na editoru.

Naše dílka jsme tvořili v Photofiltre 7. Ten je sice hodně historický, ale pořád je pro začátečníky dostatečný a má portable verzi, což je pro nárazové využití ideální. A pak se přiznám, že v něm mám vyladěný postup a co funguje, nespravuj!

Komentáře jsou vypnuty.