Hlasové komentáře v Google dokumentech

Asi všichni se připravujeme na možnost, že nás čeká distanční výuka, pokud tak již neučíme. Automaticky saháme po vyzkoušené Google Učebně a už máme nechystané kurzy, většinou do ní už teď sázíme třeba domácí úkoly a procvičování.

A opravujeme a komentujeme, jestli chcete – dáváme zpětnou vazbu. Psát dlouhé komentáře je docela vopruz. Práci nám může usnadnit banka komentářů a hodnocení pomocí rubriky. Pokud ještě neznáte a nepoužíváte, vyhledejte si je. Opravováváni pdf a fotek/obrázků lze řešit doplňkem Kami, který někdo miluje a někdo zatracuje.

Ale přece jenom, když něco řekneme přímo, tak je to často rychlejší a více osobní. Tady nám může pomoci doplněk do Chrome Mote určený na nahrávání hlasových komentářů.

Doplněk najdete v liště doplňků Chrome a můžete okamžitě nahrávat krátké zvukové poznámky o maximální délce 1:30 min (ve free je to jen 0:30). Pak je můžete dál jednoduše sdílet a přehrávat.

Ještě zajímavější je využití těchto komentářů přímo v dokumentech. Ikonu Mote pro nahrávání najdete přímo v komentářích a dál je to úplně jasné.

Určitě je zajímavá i možnost vkládat úplně stejným způsobem hlasové komentáře přímo v Google Učebně.

Další zajímavé využití je v Google prezentacích – kromě komentářů, lze do prezentace vložit rovnou hlasovou nahrávku.

Než se vrhnete na instalaci doplňku, tak se jako vždy nejdříve podívejte, co všechno chce povolit a sami si posuďte jeho nároky.

Komentář

  1. Zpětné uporoznění:Multimediální knížka z prezentace – Co jsem vyzkoušela

Komentáře jsou vypnuty.