Co teď s nástěnkami Padlet?

 Tak nám zabili Ferdinanda,“ řekla posluhovačka panu Švejkovi a my si povzdechli  Tak nám zabili Padlet!“ Nejdřív nás namlsal novinkami a pak přišly omezení. Těch 100$ za rok zaskočilo asi úplně všechny a okamžitě se rozjelo pátrání po variantách a internet se začal plnit návrhy.

Tak jsem je trochu projela a porovnala.

Pracujeme společně

Pro mne bylo snad nejdůležitější sdílení nástěnky – potřebuji, aby žáci na ni mohli vkládat snadno a bez vytváření účtů. A tady moc na výběr není.

Tedy první volba je úplně jasná – návrat k starému dobrému Lino.it. Věnovala jsem mu už před časem článek a podrobnosti k free účtu najdete na http://en.linoit.com/en/premium/.

 

Další volbou by mohly být nástěnky Pinup, na které mne upozornil Libor Klubal. Tady mimo klasických lístečků a nahrávání různých souborů je možné na lístky i malovat a součástí nástěnky je i chat. Aplikace pro tablety Pinup nemá, ale v prohlížeči funguje.

A stojí za to popřemýšlet i nad využitím Google Nákresů. Dá se jich vytvořit spousta, sdílení není problém, velikost také ne, vložit lze spoustu formátů. Třeba je to nakonec nejjednodušší cesta.

A pro uživatele jablíček se podobně nabízí využití iWork, třeba Number podle 

Pracuji hlavně sám

U dalších navrhovaných služeb mi chybí právě to jednoduché sdílení, ale stojí za pozornost.

Nedávno jsem tu psala o Webjets, kde najdete spousta zajímavých možností a pro využití jednotlivcem nebo malou skupinou bude vyhovovat.

zdroj: https://blog.webjets.io/the-best-way-to-organize-your-knowledge-and-thoughts-visually-88cd3c80a1d5

Velmi často je zmiňovaná i služba Wakelet, která podle mne s Padletem moc společného nemá. Je to jednoznačně dvojče služby Storify, která v květnu končí a velmi dobře se dají importovat kolekce. Kdo využíval Padlet jako shromaždiště svých odkazů, tak by tady mohl najít alternativu. Navíc disponuje aplikacemi pro iOS i Android, doplňky do prohlížečů

Můžete přejít i na službu Netboard.me – opět spíš pro jednotlivce nebo menší skupinu, trošku jako Pinterest, trošku webová stránka. Na domovské stránce si můžete projít galerii zajímavých nástěnek a posoudit sami.

A ještě možnost pro současné uživatele

Dostali jsme ke svým nástěnkám pár volných navíc. A když budeme trochu šetřit, obsah starých a nepotřebných vyexportujeme třeba do pdf a vyčistíme je, tak třeba tu vydržíme dlouho – dokud nám na to nepřijdou nebo nás neodradí reklamou.

Osobně doufám, že s tou stovkou nástěnek to nějak překlepu  😇

 

Komentáře jsou vypnuty.