Pomocník Kami

Velkým tématem posledních dní je Google Učebna a hodnocení prací. Častou otázkou je jak „opravit“ či okomentovat odevzdané obrázky či pdf v počítači.

A na pdf mám pro vás pomocníka. Stačí naistalovat doplněk do Chrome pro Kami

A v Google Učebně se vám objeví malé ikonky, které dokáží divy. Stačí klepnout na malé modré K a můžete v pdf souboru psát a opravovat. Vše se do pdf i uloží. Můžete zakliknout Grade with Kami a anotovat přímo v okně hodnocení.

Kami umí pracovat i s obrázky, ale musí je konvertovat a ukládá kopii, takže moc problémy neřeší.

Ideální bude žáky naučit odevzdávat úkoly v pdf.

A jestli své žáky přesvědčíte, aby používali na svých počítačích Chrome a doinstalovali doplněk, tak mohou jednoduše vyplňovat třeba pracovní listy.

5 Komentářů

  1. Pokud jde o psaní do odevzdaných obrázků, blahořečím si, že jsem si hned druhý den po zavření škol koupila Apple Pencil a opravuju všechno na ipadu, protože mobilní aplikace to umí. Ale dřív, když toho nebylo tolik, tak jsem používala PicPick, o kterém vím od Vás a který umí do obrázku něco napsat a potom ten obrázek zveřejnit. Do komentáře v GC vložím ten odkaz a děti to hned vidí a otevřou na čemkoliv. Když toho člověk opravuje hodně, tak už se to tak zautomatizuje, že to jde docela rychle.

    • Kombinace Apple Pencil + mobilní aplikace nemá chybu, ale bohužel tohle řešení není dostupné pro každého. Na Kami je mi sympatická integrace do Učebny, že při hodnocení není nutné otevírat externí aplikaci a ukládat další soubory. Jinak souhlasím, že možností je celá řada a každý si určitě najde svou variantu opravování 🙂

  2. TenleyThiff

    Hello to all
    In this puzzling continuously, I honey you all
    Appreciate your relations and friends

  3. Dobrý den, co musíme udělat, aby se zobrazovalo žákům. Kolegyně si stěžovala, že se žákům nezobrazuje její hodnocení. Děkuji za radu.

  4. Dobrý den,
    mám podobný dotaz jako paní Jana. Pokud kliknu v učebně na modré K (kami) u odevzdaného obrázku nebo zatrhnu Grade with Kami , pak mohu komentovat. Nicméně jak zařídím, aby mé komentáře viděli žáci? Musí mít také Kami? Nebo to mám nějak sdílet? Anglicky bohužel neumím a zatím jsem nepřišla na to, jak zařídit, aby mé komentáře žáci viděli. Předem děkuji za radu.

Komentáře jsou vypnuty.