Jak dělali myšmapu – pokus 2.

Po neúspěchu s Coggle, jsme o týden později podnikli druhý pokus a začali zase od začátku.

mindmupTentokrát jsem zvolila aplikaci http://www.mindmup.com/, kterou jsme přidali jako další aplikaci na GoogleDisk (stahujte GooglePlay) a mapy na něj rovnou ukládáme a také sdílení jde přes sdílení na Google. Přes počáteční protesty, že MindMup rovná mapu sama a neumožňuje takovou volnost rozmístění, práce šla rychle od ruky a také velmi jednoduše. Novinkou byla možnost skrytí celých větví mapy a někdy žáci propadali panice, že si vše smazali. A také, po delší práci s dokumenty na GoogleDisku, jsem si museli připomenout, že práci je třeba ukládat.

Vlastní práce je velmi intuitivní a jednoduchá, vlastně stačí jen vnímat kontextovou nápovědu  (i ta vlastní organizace mapy je možná, ale neřekla jsem ji a nikdo si nic nepřečetl).  Jsou zde bohatší možnosti exportu, ale třeba vkládání do stránky je umožněno pouze v licenci Gold, tedy placené. Ale zase zde funguje export do html a pak lze celou mapu staticky vložit do stránky (pokud vám nerozhází vzhled, jako se stalo tady) nebo umístit stránku na web samostatně a sdílet odkazem – pc.html

Než jsme zvládli všichni první instalaci aplikace do GoogleDisku, krátké seznámení a pak samostatnou práci s předěláním zatím hotové části mapy a ještě pak krátké opojení obrázky, tak už zazvonilo. Tak až se potkáme po Vánocích, tak snad vše zdárně doděláme, včetně dalších pojmů.

A na příští využití aplikací na GoogleDisku už mám takto předpřipravenou třídu, a můžeme se vrhnout časem i na další.

Komentáře jsou vypnuty.