Znáte Geotest?

O stránce http://geotest.geometry.cz/  vím už dlouho, ale nějak jsem se nikdy nepropracovala k pořádnému prohlédnutí a použití. A to byla chyba.

GeoTest je učební pomůcka pro zadávání a řešení geometrických konstrukčních úloh. Jádrem GeoTestu je GeoGebra, program pro tvorbu geometrických konstrukcí.

Geogebra se mi líbí, se žáky ji využívám a tak Geotest je zcela logickým krokem. Umožňuje mít přehled o práci žáků a ušetři mi spoustu času a problémů s odevzdáváním, sdílením a kontrolou. Díky němu totiž mám připravenou celou řadu zadání a jen si je vybírám a zadávám skupině (třídě). A ještě je všechno v češtině!

Řešení žáků musí být konstrukčně přesná a popisy správné. Nejde jen tak něco udělat od oka – to Geogebra hned odhalí.

Žák se při odevzdání hned dozví, jestli má konstrukci správně. Učitel získá informací víc – může se na poslední konstrukce žáků podívat, dostane přehlednou tabulku aktivity žáků i podrobný výpis u každého žáka.

Účet učitele si nezaložíte sami, musíte o něj požádat, ale je to rychlovka. Získáte ho od autorů za chvilku. Přečtete si tutoriál pro učitele a jdete na to.

Třída, se kterou Geotest využívám, měla předem s Geogebrou zkušenost, takže jsme neměli od počátku žádný problém. Pokud ale budou vaši žáci začínat, tak s nimi určitě základy projděte předem.

S Geotestem nepracuji dlouho, ale můžu s klidem doporučit. Před autory smekám klobouk!

Komentáře jsou vypnuty.