Hra Timixi

Na adresu https://www.timixi.com/ jste už určitě narazili a jejich osy jste si prohlédli. Zatím jsem vždycky dopadla vždycky stejně – pokochala jsem se a odešla. Až jsem objevila jejich kartičky.

U každé osy je nyní možnost vytisknout papírovou hru – celou osu vám vytiskne jako „pexeso“. Jestli ho využijete právě jako pexeso nebo použijete jen půlku a řadíte události anebo vymyslíte něco úplně jiného, je jen na vás. Využila jsem osy týkající se naší historie k aktivitám kolem výročí  100 let ČR a byla to fajn pomůcka – stříhali, řadili a diskutovali.

A když už jsem se na stránky podívala trochu pozorněji, tak ještě u každé osy je možnost spustit kvíz online nebo si můžete vytisknout. Některé otázky jsou zajímavé, ale vše je automatické a nemáte možnost nijak generování ovlivnit. Takže bude hodně záviset na připravené ose.

Rozhodně se na tyhle aktivity podívejte.

Komentář

  1. Díky za vyzkoušení hry! Chci jen podotknout, že Vaše upozornění, že u časové osy hodně záleží na použitých datech, je hodně důležité. Protože nejlepší data jsou ta, která se nás dotýkají, vždycky radíme, aby si učitelé a žáci vyzkoušeli principy časové osy třeba na životě třídy (výlety, události, setkání, sport, společné příhody). Při použití v kvízu nebo hře pak může být i hodně legrace 🙂

Komentáře jsou vypnuty.