Jamboard

Možná jste zaregistrovali, že existuje tabule Jamboard a Google ji dokonce integroval do GSuite (administrátor musí službu povolit). Má spoustu zajímavých možností a mimo jiné umožňuje spolupráci přímo na ní z tabletu či mobilu. Ale ta cena!

Nicméně můžeme využívat aspoň aplikace pro mobily a tablety (iOS, Android) nebo prostě v prohlížeči adresu https://jamboard.google.com/ a vytvářet jamJam je to, co jinde označují třeba jako sešit – několikastránkový dokument, který naplníme kresbami a poznámkovými lístečky. Aplikace pro tablety má rozhodně více možností, ale problémy zase s češtinou.

Jeden z nástrojů pro malování je i AutoDraw. Čmáráte a vyberete si, co to vlastně má být.  Také ručně psaný text převádí na tiskací písmo.

Mimo to může vkládat přímo dokumenty z Google Disku a s na plochu umisťovat třeba jen jednotlivé stránky prezentace. Jamboard má také svůj vlastní internetový prohlížeč, který umožňuje vytvářet screenshoty. Jednotlivé objekty lze obvyklým způsobem zvětšovat, zmenšovat a také přesouvat – i mezi stránkami. Sdílení je také obvyklé – prostě jam sdílíme na mailovou adresu.

Jamboard může být dobrý pomocník, pokud používáte GSuite a mobilní zařízení.

Komentáře jsou vypnuty.