Už se vám Canva okoukala?

Asi už všichni znáte Canva  – takové instantní údělátko, ve kterém můžeme vytvořit rychle a bezbolestně slušně vypadající plakát. A ani nemusíme být žádní velcí umělci.

Nedám na ni dopustit, ale v určitém okamžiku se šablony okoukají a chtělo by to změnu. A podobných služeb je celá řada – v něčem jsou si velmi podobné a současně má má nějakou svou speciální vychytávku.

Genial.ly

Genial.ly  jsem tu už před časem představila v samostatném článku. Mimo interaktivity je plusem poměrně velké směřování na vzdělávání a nabídka různých šablon pro použití ve výuce (hry, prezentace, časové osy, …) Pokud zůstanete u free účtu, pak musíte oželet stahování a vaše práce jsou přístupné jen online, ale na druhou stranu – na interaktivitu stejně být online potřebujete.

Crello

Crello je jednoznačně dvojník Canva, včetně toho, že stejně kombinuje placenou a neplacenou grafiku. Nemá nic takového jako edu sekci, ale vždy nabízí tématické vzory podle blížících se svátků a výročí a bonusem navíc jsou jednoduché animované příspěvky. Hotové práce lze stáhnout v různých formátech, sdílet na sociálních sítích nebo vložit pomocí kódu.

DesignCap

A vůbec bych nepodceňovala DesignCap. Je to sice „jen“ tvorba letáků, ale kompletně vše zdarma a NEMUSÍTE mít ani účet. Prostě si vytvoříte, co potřebujete, stáhnete a víc neřešíte. Fotografie jsou propojeny na Pixabay, takže odpadá problém s licencí a platbou. Pokud si chcete schovat rozpracovanou práci, tak stáhnete projekt  a uložíte si ho hezky postaru do svých souborů. Zkusila jsem se i zaregistrovat, ale nic navíc mi to nepřineslo a projekty se neukládaly.

Někam si DesignCap zapište. Podobných služeb bez přihlášení je sakra málo.

Adobe Spark

A nesmím zapomenout na Adobe Spark. Zvládá jednoduché stránky a video, ale také vytváření Post a to jsou právě letáky, vizitky, hlavičky na sociální sítě … Ovládání má v některých ohledech odlišné než předchozí aplikace  – je to prostě produkt Adobe. A protože je to Adobe, tak řada návrhů je vkusnější než jinde.

 

Když do vyhledávače zadáte něco jako „app online flyers“, tak na vás vychrlí spoustu dalších. A záleží jen na vašem osobním vkusu, které tvořítko vám bude vyhovovat nejlépe.

Komentáře jsou vypnuty.